KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kalendarium

KALENDARZ ROKU SZKOLNEGO 2020/2021 W XXV LO

1 września 2020 – rozpoczęcie roku szkolnego

7 września 2020 – zebrania dla rodziców klas pierwszych

8 września 2020 – zebrania dla rodziców klas trzecich

9 września 2020 – zebrania dla rodziców klas drugich

19 października 2020 – konsultacje rodziców klas I – III – online

13 listopada 2020 – ustalenie zagrożeń ocenami niedostatecznymi uczniów klas trzecich

11 grudnia 2020 – koniec pierwszego półrocza klas trzecich

14 grudnia 2020 – Rada Klasyfikacyjna klas trzecich

18 grudnia 2020 – ustalenie zagrożeń ocenami nieostatecznymi uczniów klas I – II

23 – 31 grudnia 2020 – zimowa przerwa świąteczna

4-17 stycznia – ferie zimowe

22 stycznia 2021 – zakończenie pierwszego półrocza klas I – II

25 stycznia 2021 – Rada Klasyfikacyjna klas I – II, zebranie dla rodziców klas I – III

22 lutego 2021 – konsultacje dla rodziców klas trzecich

15 marca 2021 – konsultacje dla rodziców klas I – II

26 marca 2021 – ustalenie zagrożeń ocenami nieostatecznymi uczniów klas trzecich

29 marca 2021 – zebranie dla rodziców klas trzecich

1 – 6 kwietnia 2021 – wiosenna przerwa świąteczna

23 kwietnia 2021 – wystawianie ocen w klasach trzecich

26 kwietnia 2021 – Rada Klasyfikacyjna klas trzecich

30 kwietnia 2021 – zakończenie zajęć w klasach trzecich

4 – 20 maja 2021 – egzaminy maturalne

28 maja 2021 – ustalenie zagrożeń ocenami nieostatecznymi uczniów klas I – II

31 maja 2021 – zebrania dla rodziców klas I – II

18 czerwca 2021 – wystawianie ocen w klasach I – II

21 czerwca 2021 – Rada Klasyfikacyjna klas I – II

25 czerwca 2021 – zakończenie zajęć dydaktyczno-wychowawczych w szkołach

28 czerwca 2021 – Rada Plenarna

 

UWAGA! Z powodu sytuacji epidemicznej w kraju zebrania z rodzicami będą odbywać się w trybie on-line na TEAMS z konta ucznia. O konkretnych godzinach spotkań poinformują wychowawcy za pomocą dziennika elektronicznego Librus.

 

Wykaz dzwonków

0. 7:20 – 8:05

1. 8:15 – 9:00

2. 9:10 – 9:55

3 10:05 – 10:50

4. 11:05 – 11:50

5. 12:00 – 12:45

6. 13:00 – 13:45

7. 13:55 – 14:40

8. 14:50 – 15:35

9. 15:40 – 16:25