KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Pedagog szkolny

mgr Iwona Pacaj-Jasiuk

pedagog, andragog,  terapeuta, oligofrenopedagog, doradca zawodowy, kinezyterapeuta

telefon kontaktowy 42 2531054

GODZINY PRACY

PONIEDZIAŁEK11.00 – 16.00
WTOREK8.30 – 13.00
ŚRODA8.30 – 13.00
CZWARTEK8.30 – 13.00
PIĄTEK8.30 – 12.00

Jest możliwość spotkania się z pedagogiem szkolnym w późniejszych godzinach, po wcześniejszym umówieniu się poprzez Librus.

Ważne telefony

800 060 800 Infolinia Głownego Inspektora Sanitarnego
116 111 Telefon Zaufania dla Dzieci i Młodzieży
800 100 100 Telefon dla rodziców i nauczycieli w sprawach bezpieczeństwa dzieci
800 12 12 12 Dziecięcy Telefon Zaufania Rzecznika Praw Dziecka
112 Numer alarmowy obowiązujący na terenie całej Unii Europejskiej

 

Placówki świadczące pomoc uczniom i ich rodzicom/opiekunom prawnym

  • Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna dla Młodzieży

Al. ks. kard. S.Wyszyńskiego 86 (Pałac młodzieży, II piętro), 94-050 Łódź

tel: 42 688 16-68

Opiekun XXV LO z ramienia poradni mgr Magdalena Drab

  • Centrum Służby Rodzinie
    ul. Broniewskiego 1 a, 93-162 Łódź
    tel: 42 682 20 22, 42 684 14 60
  • Poradnia Zdrowia Psychicznego dla Dzieci i Młodzieży
    ul. Aleksandrowska 159, 91-229 Łódź
    tel: 42 652 92 14, 42 715 58 19
  • Miejski Ośrodek Profilaktyki i Terapii Uzależnień im. Bł. Rafała Chylińskiego
    ul. Niciarniana 41, 92-320 Łódź
    tel: 42 676 16 61
  • Stowarzyszenie MONAR, Poradnia Profilaktyki, Leczenia i Terapii Uzależnień
    ul. Tuszyńska 106, 93-305 Łódź
    tel: 42 646 40 12, 42 645 98 32
  • Towarzystwo Zapobiegania Narkomanii
    ul. Kościuszki 48, 90-514 Łódź
    tel: 42 632 78 43
  • Klinika Psychiatrii Młodzieżowej
    ul. Czechosłowacka 8/10, 92-216 Łódź
    tel: 42 675 77 16
  • Stowarzyszenie Promocji Zdrowia i Psychoterapii
    ul. Franciszkańska 85, 91-838 Łódź
    tel: 42 640 65 91
  • Profilaktyczno-Rozwojowy Ośrodek Młodzieży i Dzieci PROM
    ul. Jaracza 40, 90-252 Łódź
    tel: 42 630 03 73
  • Fundacja Uwolnienie
    ul. Inowrocławska 5 a, 91-020 Łódź
    tel: 42 640 62 40, 42 633 93 36

 

POMOC W PRZYPADKU WYSTĘPOWANIA ZACHOWAŃ AGRESYWNYCH DZIECI I MŁODZIEŻY

TELEFON ZAUFANIA DLA DZIECI I MŁODZIEŻY
0 42 682 28 37

od poniedziałku do piątku, w godzinach 12.00 – 20.00
przy telefonie dyżurują specjaliści, którzy będą podejmować interwencje w sytuacjach kryzysowych

TELEFON DLA RODZICÓW I NAUCZYCIELI
0 42 638 47 77

od poniedziałku do piątku, w godzinach 12.00 – 14.00
dla osób, które chcą poinformować o nieprawidłowościach lub niepokojących sytuacjach dziejących się w szkołach i ich okolicach, które dotyczą dzieci i młodzieży